Muista tämä puhdistaessasi autoa lumesta: ”On helppo unohtaa”

Autot · Tim Isokivi

Auto on syytä putsata perinpohjaisesti lumesta ennen ajoon lähetmistä talvikeleillä. Vahinkokorjaamo Autoliiton mukaan autossa on yksi osio, josta lumet jäävät helposti putsaamatta. On tärkeää pitää huolta, ettei lumi peitä ajovaloja.

– Ikkunoiden raaputtelun lomassa on helppo unohtaa, että myös ajovalot ovat talvella tärkeät tarkastaa ja puhdistaa huolellisesti aina ennen liikkeelle lähtöä. Koska valot lämpenevät käytössä, niihin satava lumi voi sulaa ja sen jälkeen jäätyä kiinni umpioihin tiukastikin, joten pelkkä kevyt pyyhkäisy ei välttämättä aina riitä, Autoklinikan PDR-ammattilainen Vesa Mattila kertoo tiedotteessa.

Jäätä ei kannata sulattaa tuulilasista kaatamalla kuumaa vettä, sillä rajut lämpötilavaihtelut voivat halkaista tuulilasin. Skrapaamiseen ei kannata käyttää myöskään esimerkiksi parkkikiekkoa.

Lumen ja jään putsaamisen lisäksi tuulilasin kuntoa kannattaa tarkkailla aktiivisesti. Lasin puhtaudesta voi huolehtia myös varmistamalla, että tuulilasin pesunestettä on riittävästi ja että nesteen pakkasenkesto on tarpeeksi korkea.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.