HBO-hittisarjassa suomalaisen Santa Cruzin musiikkia – myös Hanoi Rocks vilahti ruudulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

HBO Max -palvelun uuden Peacemaker-sarjan suomalaiskatsojat ovat saaneet yllättyä toden teolla. Sarjassa on sen ensimmäisten jaksojen aikana nimittäin viitattu kahteen suomalaiseen hardrock -yhtyeeseen. Peacemaker-sarjan toisessa jaksossa nähdään kohtaus, jossa John Cenan esittämä päähenkilö ammuskelee metsässä toisen hahmon kanssa.

Taustalla soi suomalaisen Santa Cruz -yhtyeen Drag Me Down, joka on cover-versio One Directionin samannimisestä kappaleesta. Suomalaiseen rockiin viitataan myös jo sarjan ensimmäisessä jaksossa. Siinä kohtaus, jossa John Cenan esittämä päähenkilö selailee toisen hahmon vinyylilevykokoelmaa. Ruudussa vilahtaa selkeästi Hanoi Rocks -yhtyeen viides albumi Two Steps from the Move.

Sarjan luoja, muun muassa Guardiasn of the Galaxy ja The Suicide Squad: Suicide Mission -elokuvat ohjannut James Gunn vihjasi Rolling Stonen haastattelussa Hanoi Rocksin tulevan esille ensimmäisellä kaudella uudelleenkin. Ohjaajan mukaan kyseessä oli hänelle nuorena erittäin merkittävä yhtye.