Matkustjakoneen laskutelineestä löytyi salamatkustaja – selvisi 10 000 kilometrin lennon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hollannin Amsterdamiin sunnuntaina laskeutuneesta rahtilentokoneesta on löytynyt salamatkustaja. Hän oli piilotellut koneen keulaosan laskutelineelle tarkoitetussa tilassa yli 11 tuntia kestäneen matkan Etelä-Afrikan Johannesburgista Hollantiin.

Koneessa piilotelleen miehen löysivät Schipholin lentokentän työntekijät koneen laskeuduttua. Paikalle hälytetyt viranomaiset vahvistivat hänen olleen alilämpöinen mutta elossa. Mies kiidätettiin lentokentältä sairaalahoitoon.

– Miehen löytyminen oli yllätys. Vielä suurempi yllätys oli se, että hän oli hengissä koneen lennettyä yli 10 000 kilometrin matkan erittäin, erittäin kylmissä lämpötiloissa, poliisin tiedottaja Joanne Helmonds kertoi CNN-uutissivustolle.

Mikäli lentokone olisi tehnyt välilaskun Keniaan, olisi matka-aikaa saattanut kertyä vielä huomattavasti enemmän. Koneessa piilotelleen miehen kerrotaan olevan 16-35 -vuotias. Hänen kansalaisuus ei ole toistaiseksi tiedossa.