Ruotsissa myydään uudenveroinen Saab – suomalaisen auton hinta singahti pilviin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsissa huutokaupataan harvinaista ja hyväkuntoista Suomessa valmistettua Saab-autoa. Uudenveroiseksi kuvailtu Saab 96 oli pysytellyt ladon suojissa vuosikymmenten ajan.

Huutokaupattavalla Saabilla ei ole ajettu käytännössä ollenkaan, sillä sen matkamittariin on kertynyt vain seitsemän kilometriä. Aftonbladetin mukaan autolla on ollut kaksi omistajaa, autovalmistaja ja sijaintipaikkana toimineen ladon omistaja. Koska autoa ei ole ilmeisesti käynnistetty vuoden 1979 jälkeen, ei sen moottorin toimivuudesta ole tietoa.

Suurin Saab 96 -autosta maanantaina huudettu summa oli 410 000 kruunua, eli noin 40 000 euroa. Saab-autoja valmistettiin Suomessa Saab-Valmetin tehtaalla Uudessakaupungissa, jossa myös nyt Netauktion.se-sivustolla huutokaupattava auto valmistui. Viimeiset Saab 96 -mallit valmistettiin tehtaassa vuonna 1980.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.