Käräjäoikeuden päätös jää voimaan – United Brotherhood määrättiin lakkautettavaksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi United Brotherhood -järjestön lakkautettavaksi viime helmikuussa antamassaan tuomiossa. United Brotherhoodin johtaja Tero Holopainen teki päätöksestä sittemmin valituksen Helsingin hovioikeuteen.

Käräjäoikeuden lakkautustuomio jää kuitenkin voimaan. Helsingin hovioikeus tiedotti, ettei se tiistaina antamassaan päätöksessä myöntänyt asialle jatkokäsittelylupaa. Näin ollen sekä United Brotherhood että sen alajärjestö Bad Union määrättiin lakkautettavaksi.

Käräjäoikeuden mukaan United Brotherhood ja Bad Union ovat vakavien rikosten tekemiseen järjestäytynyt ryhmä. Lakkauttamista olivat vaatineet syyttäjä ja Poliisihallitus. Vuonna 2010 perustettu United Brotherhood ilmoitti vuonna 2020 lopettavansa itse toimintansa.