Vaasan kirjaston hieno kokeilu – kirjastokortilla lainaksi työkaluja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaasan kaupunginkirjastosta saa tammikuusta lähtien kirjastokortilla lainaksi työkaluja. Valikoimissa on muun muassa iskuporakone, vesivaaka, kosteusmittari, rakenneilmaisin ja lämpötunnistin. Lainata voi myös verenpainemittarin, nuottitelineen tai robotin.

– Kaikkea ei tarvitse ostaa omaksi, vaan harvemmin käytettäviä laitteita voi lainata tarpeen mukaan kirjastosta kestävän kehityksen periaatteella, tiivistää palvelupäällikkö Anna Pakka.

Kirjastokortilla voi lainata myös lukuisia liikuntavälineitä sekä urheilun ja kulttuurin kausikortteja. Suomen kirjastojen lainatuin työkalu on iskuporakone, joka on tarjolla myös Vaasassa. Porakoneen mukana ei kuitenkaan tule lainattavia poranteriä, vaan ne asiakas hankkii itse.

–Tähän ratkaisuun päädyttiin muiden Suomen kirjastojen kokemusten pohjalta, sillä poranterät menivät yleensä vaihtoon ensimmäisen lainauksen jälkeen, sanoo Pakka.