Kaarinan ilotulitevarkaat kiinni – varastivat 138 000 euron raketit

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt suuren Kaarinassa tehdyn ilotulitevarkauden. Teosta on epäiltynä yhdeksän henkilöä. Anastettujen ilotulitteiden arvo on noin 138.000 euroa.

Kaarinasta varastettiin lukittuun tilaan murtautumalla suuri määrä ilotulitteita aikavälillä 18.–25. joulukuuta 2021.Lounais-Suomen poliisi on tutkinut rikoskokonaisuutta kahtena törkeänä varkautena sekä yhtenä varkauden yrityksenä. Rikoksista epäiltynä on yhdeksän henkilöä, joista suurin osa on esitutkinnan aikana ollut myös kiinniotettuna. Kaikki epäillyt ovat täysi-ikäisiä nuoria miehiä.

Anastettujen ilotulitteiden yhteenlaskettu arvo on noin 138.000 euroa. Poliisi takavarikoi ja palautti omistajalle huomattavan osan ilotulitteista – osa niistä oli myyty, välitetty eteenpäin tai käytetty.

– Iso osa ilotulitteista oli jo ehditty hävittämään, joten voisi todeta, että tässä saatiin palautettua kaikki se, mitä oli palautettavissa, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tommi Kosunen.