Avantouinti on nyt trendikästä – ota nämä huomioon ennen pulahdusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Avantouinnilla on todettu olevan runsaasti terveysvaikutuksia ja monet haaveilevat kylmäuintiharrastuksen aloittamisesta. Viime vuosina avantouinnista on muodostunut suomalaisille varsinainen trendilaji, joka on näkynyt selvästi yleisissä uintipaikoissa ja saunoissa. Ajoittain niissä on ollut myös ruuhkaa suuren kävijämäärän myötä.

Suomen Latu järjesti 10.–16. tammikuuta Rakastu talviuintiin -viikon, jonka tarkoituksena oli tutustuttaa suomalaisia lajin pariin ja jakaa tietoa talviuinnista. Talviuinti virkistää mieltä, edistää fyysistä terveyttä sekä tarjoaa mainiota seuraa. Uinti kylmässä vedessä rentouttaa ja edistää palautumista, laskee verenpainetta, parantaa vastuskykyä, tuo helpotusta nivelkipuihin sekä parantaa unen laatua.

Lajin aloittaminen on vaivatonta eikä vaadi suuria investointeja. Uima-asun lisäksi on suositeltavaa käyttää päähinettä ja jalkineita, jotka helpottavat avannolle siirtymistä. Talviuintiin tarkoitettuja neopreenijalkineita ja -käsineitä löytyy urheiluvälineliikkeistä. Katso oheiselta videolta mitä tulee ottaa huomioon ennen kuin pulahdat avantoon.