Isaac Senen UMK-kappaleesta kohu – oli esitetty jo ennen valintaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaismuusikko Isaac Sene on mukana Uuden musiikin kilpailussa ennakkosuosikillaan Kuuma jäbä. Kappale on kuitenkin herättänyt kohua sosiaalisessa mediassa, sillä tähden on epäilty rikkoneen sillä kilpailun sääntöjä.

Isaac Sene myönsi Instagram-tarinoissaan esittäneensä Kuuma jäbä -kappaleen jo ennen kuin se tuli valituksi Uuden musiikin kilpailuun. UMK:n sääntöjen mukaan kappaleiden täytyy olla ennenjulkaisemattomia, eikä niitä ole saanut esittää aikaisemmin julkisesti.

Tapausta kommentoi Iltalehdelle UMK:n lehdistöpäällikkö Juhani Lassila. Hänen mukaansa Isaac Senen tiedettiin esittäneen kappaletta ennestään. Sitä ei kuitenkaan tulkittu sääntljen rikkomiseksi, sillä esiintymisestä ei ole tallenteita ja lisäksi sekä kappaleen sanoituksia että tuotantoa on muutettu esiintymisen jälkeen.

Isaac Sene julkaisi vuonna 2020 Koko kansan EP -levyn, ja hän on vieraillut muun muassa Yeboyahin levyllä. Suomen euroviisuedustaja selviää UMK-finaalissa 26. helmikuuta.