Suomalainen Tytöt tytöt tytöt -elokuva voitti Sundance-festivaalin yleisöpalkinnon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen elokuvan kansainvälinen menestys jatkuu. Alli Haapasalon ohjaama Tytöt tytöt tytöt on voittanut yleisöpalkinnon Yhdysvaltojen maineikkaassa Sundance-elokuvajuhlilla.

Yleisö valitsi Tytöt tytöt tytöt -elokuvan Sundancen kansainvälisen kilpailusarjan parhaaksi. Kilpailusarjassa ei ole aikaisemmin ollut mukana suomalaista pitkää fiktioelokuvaa. Sarjan pääpalkiinnon voitti bolivialaisen Alejandro Loayza Grisin Utama.

Tytöt tytöt tytöt -elokuva seuraa kolmen teini-ikäisen tytön varttumista, ensirakkauksia ja ystävyyttä. Sen päärooleissa nähdään Aamu Milonoff, Linnea Leino ja Eleonoora Kauhanen. Daniela Hakulisen ja Ilona Ahdin käsikirjoittama elokuva saa ensi-iltansa Suomessa huhtikuussa.

Tytöt tytöt tytöt -elokuvan lisäksi Suomea edusti tänä vuonna Sundancessa Hanna Bergholmin ohjaama Pahanahautoja. Elokuva esitettiin Midnight-esityssarjassa. Lisäksi kansainvälisessä dokumenttisarjassa kilpaili suomalainen tuotanto The Mission.