Sanna Marinin hallitukselta kylmä suihku ravintoloille – ravintolapomo vertasi diktatuuriin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on koronakriisin ajan rajoitettu ravintoloiden toimintaa ilman rajoitteiden edellyttämää tutkimustietoa, koska pääministeri Sanna Marinin johtama hallitus halusi pitää nimenomaan ravintoloiden rajoitustoimet omassa päätösvallassaan.

Rajoitusten perusteita on kyseenalaistettu viime päivinä entistä enemmän, mutta hallitus ei ole kyennyt osoittamaan esimerkiksi ravintoloita erityisen vaarallisiksi tartuntojen leviämisen kannalta. Päinvastoin ravintolat eivät ole olleet tilastojen perusteella missään vaiheessa merkittävä tartuntojen lähde. Krista Kiurun (SDP) tuuraajaksi nimitetty Aki Linden (SDP) antoi kuitenkin eilen Twitterissä kylmän suihkun ravintola-alan noin 90 000 työntekijälle.

– (Rajoitusten) ”Purkamisen täytyy tapahtua asteittain, koska sairaalakuormitus on yhä verrattain korkealla, totesi Marin eilen …” (HS 1.2.22). Tämä oli syytä toistaa, koska nyt näyttää olevan sellainen ”kaikki pois ja heti”-hype päällä. TYKS ja HUS ilmaisivat jo eilen huolensa, Aki Linden kirjoitti.

Ravintola-alalla tämä viesti otettiin vastaan ristiriitaisin tuntein, sillä muualla Euroopassa myös ravintoloiden rajoituksia on purettu jo pitkään. Suomen suurimman ravintolaketjun, NoHo Partnersin, toimitusjohtaja Aku Vikström antoi Lindenille täyslaidallisen ja vertasi Sanna Marinin hallituksen toimintaa diktatuuriin.

– Mielenkiintoinen sanavalinta. Antakaa elämämme takaisin – hype. Hyvin olet omaksunut edeltäjäsi diktatuurin. Nauti ensi kevääseen, sen jälkeen demokratia palautuu vaaleissa ja sinua ei muista enää kukaan, Aku Vikström kirjoitti.