Ilouutisia töhnämunien ystäville – Pätkis ja Dumle -herkut pääsiäiseen

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pääsiäissesongin yhdeksi hittituotteeksi ovat muutaman vuoden aikana moussemunat, joita kutsutaan arkisemmin myös töhnämuniksi. Kyseessä on eräänlainen pääsiäismuna, jonka suklaakuoren sisällä on makeaa pehmeää täytettä.

Tulevana pääsiäisenä töhnämunien ystävät saavat maisteltavakseen uusia makuja. Fazer tuo nimittäin tänä vuonna markkinoille upouudet Pätkis ja Dumle -moussemunat. Niitä myydään pääsiäisherkun perinteen mukaisesti pahvisissa kennoissa neljän kappaleen pakkauksissa.

Töhnämunista tuli Suomessa villitys vuoden 2016 paikkeilla. Muualla maailmassa, erityisesti Iso-Britanniassa moussemunilla on kuitenkin pidempi perinne. Makeisvalmistaja Cadbury toi nykymuotoiset suositut Cadbury Eggs -munat markkinoille Britanniassa jo 1960-luvulla.