Älä laita lumikolaa talliin – lisää lunta tulossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etenkin omakotitaloasujat ovat saattaneet tuskastua lumenluontiin viime viikon aikana. Nyt asiaan ei ole luvassa helpotusta, sillä Ilmatieteen laitoksen meteorologi lupaa lunta viikonlopun aikana peräti 30 uuden senttimetrin verran.

– Etelä- ja länsirannikon maakunnissa lunta kertyy 10–20 senttimetriä, etelärannikon tuntumassa paikoin 25 senttimetriä. Lapin lounaisosiin ja osaan Pohjois-Pohjanmaata lunta kertyy 15–25 senttimetriä, paikoin 30 senttimetriä, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Paavo Korpela.

Lauantaina sää poutaantuu vähitellen päivästä alkaen. Ajokeli on kuitenkin monin paikoin erittäin huono. Lumi pöllyää ja lumisade on sakeaa. Raskas puihin kertyvä lumikuorma voi aiheuttaa vahinkoja.

– Myös sähkökatkoja on odotettavissa alueilla, missä sähköverkko ei ole maakaapeloitu. Huomionarvoista on, että puiden lumikuorma on jo lähtötilanteessa paikoin lähellä vahinkokynnystä. Lisää lumisateita on odotettavissa vielä sunnuntainakin, mikä voi osassa aluetta hankaloittaa tilannetta entisestään.