Evanescence liittyi Youtuben miljardikerhoon – hittibiisillä hurja määrä katselukertoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtuben niin kutsutussa miljardikerhossa on uusi tulokas. Yhdysvaltalaisen rockyhtye Evanescencen Bring Me to Life -hitin musiikkivideo on ylittänyt miljardin katselukerran rajapyykin.

– Olen niin ylpeä että saavutimme miljardi katselukertaa! Kuinka hullu juttu. Kiitos teille kaikesta rakkaudesta ja muistoista. Olen sanaton, Evanescencen laulaja Amy Lee kirjoitti Twitterissä.

Evanescenen vuonna 2003 julkaistu Bring Me to Life nosti yhtyeen kertaheitolla maailmanmaineeseen. Kappaleella vieraili 12 Stones -yhtyeen Paul McCoy, ja sen musiikkivideon ohjasi Philipp Stölzi. Video on sittemmin inspiroinut myös lukuisia meemejä.

Youtuben katsotuin video on Baby Shark Dance -lastenlaulun musiikkivideo. Toiseksi eniten katselukertoja on kerännyt Luis Fonsin hittikappale Despacito. Miljardin katselukerran rajapyykin ovat rockyhtyeistä saavuttaneet aiemmin muun muassa Queen, Guns N’ Roses, Nirvana ja Metallica.