Tässä ovat Putouksen uudet sketsihahmot – kuka on hittihahmo?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituimpiin viihdeohjelmiin jo vuosien ajan lukeutunut Putous käynnistyi jälleen lauantaina uudella tuotantokaudella, joka on järjestyksessään neljästoista. Kauden avausjakson odotetuinta antia olivat perinteiseen tapaan Vuoden Sketsihahmo -kilpailun uudet kilpailijat.

Tällä kaudella Putous-näyttelijöinä ovat mukana Pihla Maalismaa, Mikko Töyssy, Jyri Ojansivu, Maaria Nuoranne, Pilvi Hämäläinen, Aapo Oranen ja Aku Sipola. Seitsemän sketsihahmoa esittäytyivät kauden avausjaksossa ensimmäisen kerran, ja usein joku hahmoista on noussut jo ensiesiintymisessä ennakkosuosikiksi.

Ensimmäisenä sketsihahmoista esittäytyi Lieksan black metal -scenen keisari Die-Harri. Toisena lavalle nousi startup-keisari ja scenepäällikkö Kape Virallinen, jonka hokemaksi paljastui ”Aina on pleksikeli”. Kolmantena sketsihahmona esittäytyi henkisen hyvinvoinnin valmentaja Hannu Gandhi. Tuusulan Mikkolan ala-asteelta sketsihahmojen kilpailuun osallistui koululainen Limu-Miska. Hän joi neljännellä luokalla niin paljon limua, että rehtori lähetti hänet kotiin.

Viiniyrittäjä Kaisla Sose on Mikko Töyssin sketsihahmo, joka työkseen yrittää tehdä viiniä. Hokemakseen Sose taitaa tarjota ”Alkaa kastanjetit napsua”. Meteorologi Heimo Herkkä, joka säikähtää kovia ääniä. Suomalaisen estraditaiteen työjuhta Álvari Perätorvi. Mies marssi sisään ilman pitkiä housuja, koska se on hänestä hauskaa.

Useat Vuoden Sketsihahmo -kilpailun ikimuistoisimmat tähdet ovat saaneet myös omat televisiosarja. Tällaisia sketsihahmoja ovat Marja Tyrni, Mr. Mallorca, Harjakainen, Munamies, Ankeinen ja Tanhupallo.