Euroviisujen juontajat paljastettiin – mukana laulajatähti Laura Pausini

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2022 Eurovision-laulukilpailu, eli tuttavallisemmin Euroviisut, järjestetään Italian Torinossa toukokuussa. Nyt musiikkikilpailun kansainväliset juontajat on paljastettu. He ovat Laura Pausini, Alessandro Cattelan ja Mika.

Laura Pausini on italialainen laulaja, joka nousi maailmalaajuiseen julkisuuteen jo 1990-luvulla. Grammy-palkittu artisti on levyttänyt musiikkia muun muassa italiaksi, englanniksi, espanjaksi ja ranskaksi, ja hänen levyjään on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta.

Alessandro Cattelan on kotimaassaan italiassa tunnettu tv-juontaja, joka on juontanut muun muassa The X Factor -ohjelmaa. Italian X Factorin voitti vuonna 2017 viime vuoden euroviisuvoittaja Måneskin. Mika on libanonilainen laulaja, joka nousi kuuluisuuteen maailmalla vuonna 2007 julkaistun debyyttialbuminsa Life in Cartoon Motion voimin.

Euroviisujen ensimmäinen semifinaalipäivä on 10. toukokuuta ja toinen 12. toukokuuta. Finaali järjestetään 14. toukokuuta. Euroviisujen suomalaiset juontajat selviävät myöhemmin keväällä.