Jättikauppa pelialalla: Sony osti Halo-peleistä tunnetun Bungien 3,6 miljardilla dollarilla

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelialalla on nähty viime vuosina suuria yrityskauppoja, joissa ostohinnat ovat kohonneet miljardeihin dollareihin. Nyt teknologiajätti Sony on ostanut muun muassa Halo ja Destiny -peleistä tunnetun Bungie-yhtiön.

Sonyn Bungien ostamisen kauppahinta on 3,6 miljardia dollaria, eli noin 3,2 miljardia euroa. Bungie tulee toimimaan itsenäiseä yhtiönä Sony Interactive Entertainmentin alaisena. Bungien pelejä tullaan myös julkaisemaan jatkossakin useille eri alustoille, eikä siis pelkästään Playstationille.

Bungie on luonut muun muassa Halo-pelisarjan ensimmäiset osat. Viime vuosina yhtiö on tullut tunnetuksi suositusta Destiny-pelisarjasta.

Bungien ostamisen on tulkittu olevan Sonyn vastareaktio Microsoftin taannoisille miljardikaupoille. Microsoft paljasti tammikuussa ostavansa Activision Blizzardin 68,7 miljardilla dollarilla.