Kalakeittopäivä tulee taas – nyt syödään korealaista kalasoppaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaisten kalansyöntiä edistävä Pro Kala ry järjestää jälleen valtakunnallisen Kalakeittopäivän. Tänä vuonna keitoksi on valittu korealainen kalasopan versio, jonka raaka-aineet löytyvät tavallisesta ruokakaupasta.

– Olemme luoneet herkullisen Kalasoppaa Namnamnam -reseptin, joka pohjautuu Malguntang -kalakeittoon. Resepti on tehty yhdessä eteläkorealaisen ruokahifisti Dahn Kimin kanssa. Lähtökohtana on ollut maun lisäksi helppous. Halutessaan keitosta voi tehdä tulisemman esimerkiksi korealaisella chilijauheella ja gochujang-chilitahnalla, järjestöstä kerrotaan.

Mihin Kalakeittopäivää tarvitaan? Valtaosa suomalaisista tiedostaa kalan terveysvaikutukset. Silti sitä syödään edelleen liian vähän suosituksiin nähden. Kolmannes syö kalaa kerran viikossa ja yhtä moni harvemmin kuin joka toinen viikko. Toisin sanoen vain kolmannes suomalaisista syö sitä suositusten mukaan eli 2-3 kertaa viikossa. Terveellisyyden lisäksi kala on myös vastuullinen valinta. Ammattikalastus hoitaa ympäristöä ja poistaa vesistöstä ravinteita, jotka ovat ihmisille tärkeitä, mutta vesistöille rasite.

Reseptin ja lisätietoa löydät tästä.