Poliisi muistuttaa autoilijoita: ”Lumiharjan saa alle kymmenellä eurolla”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisi hoiti viime viikolla erilaisia liikenteestä johtuvia tehtäviä. Viikonlopun lumisateiden jälkeen kiire näkyi muun muassa maanantain liikennetehtävämäärissä.

– Yleisjohtajan raportin mukaan viime viikon maanantain päivävuoron aikana oli yhteensä 25 ulosajoa tai kolaria. Ei voi sanoa, että talvi yllätti, vaan tilannenopeuksia pienemmiksi ja turvavälit suuremmiksi, niin jo näillä perusohjeilla pärjää paremmin. Lumiharjan saa reilusti alle kymmenellä eurolla ja ajoneuvon puhdistus vie pakkaslumella vain hetken. Tästä huolimatta liikenteessä näkyy reilussa lumikuormassa olevia ajoneuvoja. Hieman viitseliäisyyttä ennen ajoon lähtöä, sillä ajoneuvon puhdistuksella on oma osansa turvallisessa liikenteessä, muistuttaa komisario Kimmo Klemetti.

– Lumivallien myötä tiet tuntuvat paikka paikoin kapeammilta ja aura-autoja liikkuu liikenteen seassa kiitettäviä määriä, joten kiireinen ajotapa ei näihin olosuhteisiin sovellu. Autojono, jonka hännillä olet voi johtua juuri edellä ajavasta aura-autosta. Syyllistymällä turhiin ohituksiin vaarannat itsesi ja muut ja lopulta toivomasi muutaman sekunnin voitto kariutuu siihen, että olet itse sen aura-auton takana. Ennakoi varaamalla aikaa ja keskity rauhalliseen ajosuoritukseen, Klemetti kehottaa.