Miten Suomi päätti voittaa koronan -kirjan julkaisu on peruttu: ”Poistunut suunnitelmasta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen koronatoimet ovat saaneet viime viikkoina runsaasti kritiikkiä erityisesti terveydenhoidon ja yritysmaailman asiantuntijoilta, sillä rajoitusten lääketieteellisiä ja juridisia perusteita on kyseenalaistettu laajasti. Koronakriisi on kaksi vuotta alkamisensa jälkeen kaikea muuta kuin ohi.

Toimittaja Lauri Nurmi kirjoitti taannoin Marinin hallituksen tapahtumista kirjan ”Miten Suomi päätti voittaa koronan”, vaikka kansainvälisen kriisin päättyminen ei ollut vielä edes näköpiirissä. Toimittaja seurasi hallituksen työskentelyä kulisseissa ja kertoi siitä teoksessaan ylistävään sävyyn.

– Miten Suomi päätti voittaa koronan on historiallinen ja autenttisuudessaan ainutlaatuinen kirja. Se perustuu Suomen hallituksen johtoviisikon jäsenten ja parin muun avainministerin kriisin aikana antamiin haastatteluihin. Suomen hallituksen keskeiset päättäjät, viisi nuorta naista, herättivät maailmanlaajuista huomiota, jopa ihailua, kirjan esittelyssä kerrottiin.

– Suomalaiset tottuivat kriisin aikana näkemään vahvan naisviisikon kertomassa tilannearvionsa ja sen vaatimat päätökset. Tämä loi turvaa ja antoi kansalaisille uudenlaiset esikuvat. Johtajuus oli koronan voittamisessa keskeistä, esittely jatkui.

Koronaa ei lopulta voitettu hallituksen toimilla ja ennenaikaisen teoksen julkaisua jouduttiin toistuvasti siirtämään, kunnes tänään Into-kustantamo ilmoitti lopulta koko julkaisun peruuntuneen. Kustantamo kertoi, ettei teos ole enää mukana sen julkaisusuunnitelmassa.

– Toimittaja Lauri Nurmen kirja Miten Suomi päätti voittaa koronan on poistunut julkaisusuunnitelmastamme. Syy julkaisusuunnitelman muutokseen löytyy maailmanlaajuisen pandemian pitkittyneestä tilanteesta, mikä tekee kirjan saattamisesta loppuun vaikeaa, Into-kustantamo tiedotti.