Iggy Pop saa musiikin Nobeliksi kuvaillun palkinnon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Punkin kummisedäksi kutsuttu rocktähti Iggy Pop saa merkittävän palkinnon. Hänelle myönnetään Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian Polar Music Prize, jota on kuvailtu musiikkialan vastineeksi Nobel-palkinnosta.

Polar-pakinto myönnetään tahoille, jotka ovat tehneet merkittäviä ja suuria saavutuksia musiikin parissa. Miljoonan kruunun eli noin 95 000 euron arvoisen palkinnon taustalla on Abban manageri Stig ”Stikkan” Andersson. Palkinnon luovuttaa Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa 24. toukokuuta Tukholmassa järjestettävässä palkintoseremoniassa.

74-vuotias Iggy Pop aloitti musiikkiuransa jo 1960-luvulla. Maailmanmaineeseen hän nousi rockyhtye The Stoogesin nokkamiehenä. Punkin edelläkävijänä pidetty tähti esiintyy tänä vuonna Suomessakin. Iggy Pop nousee lavalle 12. kesäkuuta Helsingin Kulttuuritalossa.

Polar-palkinnon ovat aikaisemmin saaneet muun muassa Paul McCartney, Bruce Springsteen, Elton John, Björk ja Grandmaster Flash. Vuonna 2013 palkinnon sai suomalaissäveltäjä Kaija Saariaho.