Ilmavoimat järjestää lentotoimintaviikon – taivaalla jopa kymmeniä Horneteja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen taivaalla voidaan tällä viikolla nähdä muun muassa Hornet-hävittäjiä. Hävittäjälentokoneiden näkyminen ilmatilassa johtuu Ilmavoimien 7. helmikuuta alkaen järjestämästä Ilmahanki 22 -lentotoimintaviikosta. Operaatiot kestävät torstaihin 10. helmikuuta saakka.

Ilmahanki-viikon operaatioihin osallistuu päivittäin jopa 20-30 F/A-18 Hornet -hävittäjää. Lentokierroksissa on osana myös muuta Ilmavoimien lentokaulustoa, kuten kuljetus ja yhteyskoneita. Yksittäisissä lentokierroksissa nähdään myös Ruotsin ilmavoimien Jas 39 -hävittäjiä.

Ilmaoperaatiot suuntautuvat pääosin Ilmavoimien päivittäisen lentotoiminnan harjoitusalueille. Lentotoimintaa tapahtuu maanantaista torstaihin kello 8-22 välisenä aikana. Hornet-ohjaajat osallistuvat operaatioihin kotitukikohdistaan Rovaniemeltä ja Rissalasta.