Huijarit esiintyvät suomalaistähtinä – varo Arttu Wiskarin ja Eicca Toppisen nimissä lähetettyjä viestejä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Somehuijareiden keinot ovat monet. Yksi niistä on erilaisina oikeina kuuluisuuksina, kuten muusikkoina, urheilijoina ja näyttelijöinä esiintyminen. Catfish-huijausta on harrastettu myös monien suomalaistähtien nimissä.

Laulaja-lauluntekijä Arttu Wiskari ja Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ovat varoittaneet seuraajiaan heidän mainettaan hyväkseen käyttävistä huijareista. Tähtien nimissä on tehty valeprofiileja, joista lähetellään viestejä pahaa-aavistamattomille faneille. Tapauksista kertoi sosiaalisessa mediassa Arttu Wiskari.

Wiskarin ja Toppisen tapauksissa heidän todelliset sometilinsä tunnistaa sinisestä vahvistettu-merkistä nimen perässä. Tähdet kehottavat ilmiantamaan valetilit suoraan. Sosiaalisessa mediassa kannattaa olla muutenkin tarkkana, sillä Toppinen ja Wiskari ovat tuskin ainoita tähtiä joiden nimillä huijarit esiintyvät.

– Minulla ei ole eikä tule olemaan muita tilejä kuin sinisellä pallolla vahvistetut tilit. Älä ikinä anna henkilökohtaisia tietoja tai rahaa niille huijareille!, Toppinen kirjoitti.