The Rasmus -yhtyeestä tehdään kirja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen rockyhtye The Rasmus on jälleen ajankohtainen. Kansainvälisesti tunnettu yhtye on mukana Uuden musiikin kilpailussa, jossa se kisailee Suomen tämänvuotisen euroviisuedustajan paikasta.

Nyt The Rasmuksen tarina kääntyy kirjan muotoon. Ari Väntäsen kirjoittamassa kirjassa vuonna 1994 perustetun yhtyeen jäsenet kertovat tarinansa ensi kertaa. Tapetilla ovat niin teini-iässä perustetun yhtyeen alkutaival, synkemmät vuodet kuin kansainvälinen menestyskin.

– Oman elämän ja bändin uran yksityiskohtainen läpikäynti pelasti mut masennuksen kourista. Se oli kuin terapiaa mulle. Meillä on ollut käsittämättömän siisti elämä ja kerron siitä kaiken ylpeydellä, kuvaili yhtyeen laulaja Lauri Ylönen tiedotteessa.

Kansainvälisesti menestystä niittäneestä suomalaisbändistä kertova The Rasmus -kirja julkaistaan syksyllä 2022 Liken toimesta. Ari Väntänen on aikaisemmin kirjoittanut kirjoja muun muassa Hanoi Rocksista, Michael Monroesta ja Apulannasta.