Uusia julkistuksia ensi kesän Ruisrockiin – mukana Playboi Carti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruisrock järjestetään jälleen Turun Ruissalossa 8.-10. heinäkuuta. Nyt festivaalin ohjelmisto on täydentynyt uusilla nimillä syksyllä julkistettujen artistien lisäksi.

Uusien julkistusten joukossa on yhdysvaltojen hiphop-skenen isoihin nimiin lukeutuva Playboi Carti. Kriitikoiden ylistämän Whole Lotta Red -albumin vuonna 2020 julkaissut artisti tunnetaan kokeellisesta tyylistään ja mystiseksi kuvaillusta imagostaan.

Ruisrockin hiphop-ohjelma saa kansainvälistä vahvistusta myös Australialaista ja Ruotsista, sillä tapahtumassa esiintyvät The Kid LAROI ja A36. Ruisrock-lauantaina lavalle nousee folkia ja popia yhdistelevä yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä Clairo.

Uusia kotimaisia julkistuksia edustavat viime vuoden euroviisusuosikki Blind Channel, popkentän monitaituri Chisu, UMK-kilpailussa mukana oleva Younghearted, glamrock-yhtye Kissa sekä räppäri ibe, Sexmane ja NCO. Lisäksi festivaaleilla esiintyvät muun muassa aikaisemmin julkistetut Major Lazer, Polo G, Megan Thee Stallion, The Ark ja Turnstile.