Leijonat astuvat tänään olympiakaukaloon – avausottelussa vastaan Slovakia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Leijonien pelit käynnistyvät torstaina alkulohkon ottelulla. Suomi kohtaa ensimmäisessä ottelussa Slovakian joukkueen. Edessä siintää kolme alkusarjan peliä, joissa ratkaistaan lähtötilanne pudotuspeleihin.

Vancouverin 2010 olympialaisissa olympiajoukkueen päävalmentajana toiminut Jukka Jalonen luotsaa Leijonia olympialaisissa nyt toista kertaa. Hänen mukaansa joukkueen on oltava valmiina heti ensimmäisestä pelistä alkaen.

– Tavoitteena on voittaa oma lohko ja päästä suoraan kahdeksan joukkoon. Lohko on kuitenkin kova, eikä sitä ole helppo voittaa. Meidän pitää olla valmiina joukkueena nopeammin kuin esimerkiksi MM-kisoissa. Uskon, että siitä on hyötyä, että joukkueella on yhteisiä kokemuksia ja pelaajat tietävät, mitä voittaminen vaatii, Jalonen toteaa.

Slovakian lisäksi Suomi pelaa alkulohkon otteluissa Ruotsia ja Latviaa vastaan. Jalosen mukaan kaikki joukkueet ovat kovia. Suomen joukkueen kapteenina toimii hyökkääjä Valtteri Filppula. Varakapteeniston muodostavat Marko Anttila, Leo Komarov ja Atte Ohtamaa.

Kello 10:40 Jääkiekko M, alkulohko FIN-SVK.