Uutuusohjelma etsii Suomen Lego-mestaria – Lego Masters Suomi alkaa maaliskuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Legot ovat viehättäneet vuosikymmenten ajan kaikenikäisiä rakentajia. Maaliskuussa televisiossa alkaa uusi ohjelma, jossa suomalaisten Lego-mestareiden taidot laitetaan koetukselle. Kyseessä on suomalainen versio brittiläisestä Lego Masters -formaatista.

Lego Masters Suomi -sarjasta parhaan rakentajan tittelistä kisaa 16 kilpailijaa eri puolilta Suomea. Kilpailijoiden ikähaitari on 15 vuodesta aina 54 vuoteen. Tuomarina toimii Lego Groupin luovana johtajana toimiva Esa Nousiainen.

– Eniten esiin nousevat luovuuden, tarinankerronnan ja teknisen osaamisen arvioiminen. Tietysti myös esimerkiksi värien käytön ja muotojen sommittelun arvioinneilla on roolinsa, kuten millä tahansa taiteen osa-alueella, Nousiainen avasi tuomarin tehtäviä MTV Uutisille.

Lego Masters Suomen juontajan toimii koomikko Jaakko Saariluoma. Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa torstaina 17. maaliskuuta.