Ulkoministeriö Ukrainassa oleville suomalaisille: ”Poistu välittömästi maasta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkoina nopeasti kiristynyt tilanne Ukrainassa on nyt johtanut siihen, että Venäjän sotilaallisten toimien vuoksi Suomen ulkoministeriö pyytää kaikkia Ukrainassa olevia suomalaisia poistumaan välittömästi maasta. Ukrainan matkustustiedotetta päivitettiin myöhään perjantai-iltana.

– Poistu välittömästi maasta olemassa olevilla kaupallisilla yhteyksillä edelleen kiristyneen ja arvaamattoman turvallisuustilanteen vuoksi. Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne on jännittynyt Venäjän koottua joukkoja Ukrainan suunnalle. Tilanne on arvaamaton ja voi muuttua nopeasti. Jos olet maassa, seuraa Kiovan edustuston ja ulkoministeriön tiedotuskanavia ja tee matkustusilmoitus, ulkoministeriö ohjeistaa.

– Koronapandemian vuoksi tilanne ja rajoitukset saattavat muuttua äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti. Ajankohtaista tietoa Ukrainan tilanteesta löydät edustuston verkkosivuilta ja seuraamalla paikallisviranomaisten tiedotusta. Edustusto päivittää ajankohtaista tietoa myös sosiaalisen median kanavilleen, ulkoministeriö lisäsi.