Protestit tehosivat – Kanadassa ryhdytään purkamaan rajoituksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalaisten päättäjien ääni on muuttunut kellossa sen jälkeen, kun rekkakuskien aloittamat protestit Freedom Convoy -mielenosoituksessa ovat jatkuneet jatkumistaan. Kansalaisia on kielletty sakon uhalla viemästä mielenosoituksessa oleville kuljettajille ja autokunnille ruokaa tai bensaa. Ihmiset ovat vieneet kuljettajille elintarvikkeita ja polttoainetta tästäkin huolimatta.

Nyt kolmesta Kanadan provinssista kerrotaan, että siellä ryhdytään purkamaan koronarajoituksia. Saskatchewan pääministeri Scott Moe sanoi, että koronapassista luovutaan mahdollisimman pian. Quebecin provinssin pääministeri Francois Legault puolestaan myönsi, että kansa on kyllästynyt rajoituksiin, mutta myös hän itse on kyllästynyt niihin.

– Voimme juuri nyt ottaa harkitun riskin ja kääntää sivua vihdoinkin, Legault kommentoi Toronto Starin mukaan.

Rajoituksia ryhdytään poistamaan myös Albertan provinssissa. Suurin huoli on lapsista, joiden elämästä menee monta tärkeää vuotta hukkaan taudin takia, joka ei ole heille edes kuolemanvaarallinen. Aiemmin mielenosoitukset jyrkästi tuominnut Ottawassa asuva pääministeri Justin Trudeau on niin ikään myöntänyt, että kaikki ovat kyllästyneitä rajoituksiin ja pakkoihin. Hänen mukaansa rokotepakot ovat olleet ainoastaan keino välttää lisärajoitusten syntymistä.

Osa mielenosoittajista on päättänyt olla Ottawan kaduilla protestoimassa niin kauan, kunnes kaikki koronarajoitukset on purettu Kanaadassa. Kyselyiden mukaan puolet kanadalaisista on protestoijien puolella ja ymmärtävät heidän huolensa liittyen ihmisoikeuksien polkemiseen ja elämän rajoittamiseen. Protestit käynnistyivät tammikuussa.