Revontulet valaisivat taivaalla Etelä-Suomea myöden – upeita kuvia someen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolilla Suomea päästiin torstai-iltana ja perjantain vastaisena yönä todistamaan upeaa luonnonilmiötä. Taivaalla loistivat revontulet aina eteläistä Suomea myöten.

Revontulet näkyvät ilta- ja yötaivaalla tyypillisesti parhaiten maan pohjoisosissa, erityisesti Lapissa. Torstaina asetelma oli kuitenkin pohjoisen lumisateiden vuoksi jopa päinvastainen. Revontulia ihasteltiin Suomen etelä- ja länsiosissa, joissa sää oli selkeä.

Moni jakoi revontulista otettuja kuviaan sosiaalisen median alustoilla, kuten Twitterissä. Ilmatieteen laitoksen mukaan revontulien todennäköisyys on koholla myös lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Niitä voi siis olla mahdollista ihailla illan ja yön aikana jälleen myös Suomen etelä ja keskiosissa, mikäli sää on pilvetön.