Kelivaroitus: Suomen sää jakautuu rajusti kahtia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi on jakautunut säiden osalta rajusti kahtia 14. helmikuuta alkavalla viikolla. Lämpötiloissa voi olla eroa maan etelä- ja pohjoisosien välillä jopa 30 astetta. Etelässä on odotettavissa lauhaa ja sateista, pohjoisessa paukkupakkasia.

Forecan mukaan Suomen etelä- ja keskiosien sää lauhutuu lounaisvirtauksessa entisestään. Vesisateita voi tulla ainakin ajoittain pohjoisimmillaan Oulun leveysasteilla saakka. Lapissa sensijaan vaikuttaa pohjoinen ilmamassa, minkä vuoksi pakkaslukemat voivat ylittää jopa 30 astetta.

Viikon odotetaan olevan erittäin lauha Suomen eteläosassa, eikä lämpötila edes käy pakkasen puolella päiväkausiin. Etelä- ja keskiosiin on odotettivissa vesisadetta, joskin toisinaan sade voi tulla myös räntänä tai märkänä lumena. Kaduilla liikkuvien kannattaa siis varautua edelleen liukkauteen.

Pohjoiseen on sään pilvistyessä odotettavissa etenkin keskiviikkona ja torstaina runsaita lumisateita. Tämänhetkisten ennusteiden mukaan lauha aalto päättyy viikonlopuksi, ja lämpötilat laskevat myös etelässä pakkasen puolelle. Ensimmäisen hiihtolomaviikon odotetaan alkavan talvisessa säässä koko Suomessa.