Maailman paras Guitar Hero -pelaaja paljastui huijariksi – tunnusti väärentäneensä tulokset

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Guitar Hero -musiikkipelien mestariksi julistettu nuori mies on paljastunut huijariksi. Hän on myöntänyt saavutuksiaan peleissä esitelleiden videoiden olleen väärennettyjä.

Schmooey-nimellä tunnettu pelaaja herätti hämmästystä vuodesta 2018 saakka. Hän tuli tunnetuksi videoistaan, joissa hän vaikutti läpäisevän haastavimmatkin kappaleet huikein lopputuloksin. Joulukuussa 2021 tarkkasilmäiset katsojat kuitenkin kiinnittivät tuoreella videolla huomiota siihen, etteivät Schmooeyn sormet vaikuttaneet liikkuvan täysin synkassa pelin kanssa.

Kotaku-sivuston mukaan katsojat alkoivat huomaamaan myös aikaisemmissa videoissa merkkejä siitä, että pelaaja oli muokannut suorituksiaan jälkikäteen. Lopulta kävi ilmi, että Schmooey oli esimerkiksi pelannut pelejä hitaammalla tahdilla ja nopeuttanut videoita ennen Youtubeen lataamista.

Schmooey on sittemmin myöntänyt huijanneensa ja pahoitellut tekoaan. Hän on sittemmin poistanut Youtubesta vanhat videonsa ja poistanut sosiaalisen median tilinsä.