Valemiljonääri huijasi New Yorkin seurapiirejä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet ovat kuulleet tosielämän tarinan venäläisestä rekkakuskin tyttärestä, joka esitti New Yorkin hienostopiireissä rikasta perijätarta. Kyseessä on Anna Delvey.

Anna Delvey saapui Yhdysvaltojen itärannikolle kertoen olevansa saksalaisen hienostosuvun perijätär, jolla on 60 miljoonan dollarin rahasto, ja aikovansa perustaa Manhattanille taidekeskuksen. Näin hän pääsi sisään New Yorkin hienostopiireihin. Anna huijasi pankkien, sijoittajien ja hotellien lisäksi ihmisiä, ystäviään.

Yksi ystävistä on uutuusteoksen Anna Delveyn elämästä kirjoittanut Rachel Williams. Kun kulissit romahtivat, paljastui että valenimellä esiintynyt nainen, joka asui luksushotelleissa, jakoi sadan dollarin tippejä ja matkusti yksityiskoneella, olikin Anna Sorokin, joka ei ollut käynyt kouluakaan loppuun. Kun laskun aika tuli, joutui paras ystävä Rachel maksajaksi.