Vuoden suodatinkahvit valittiin – voitto Lappeenrantaan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Euroopan suurin kahvitapahtuma Helsinki Coffee Festival jouduttiin koronatilanteen vuoksi järjestämään taannoin jälleen ilman yleisöä. Tämä ei kuitenkaan estänyt tuomaristoa valitsemasta vuoden parhaita suodatinkahveja. Voittajaksi nousi Lappeenrantalaisen pienpaahtimon Lehmus Roasteryn Limited Negele Gorbitu Ethiopia.

Heirloom Arabica -lajikkeen kahvi on kasvanut 1995-2020 metriä meren pinnan yläpuolella, fermentoitu 35-48 tunnin ajan vesitankeissa ja lopulta kuivatettu auringossa 18 päivän ajan. Tuomaristo kuvaili makua muun muassa pehmeäksi, moniulotteiseksi, vahvaksi ja hedelmälliseksi. Lappeenranta oli edustettuna myös toisella sijalla, jolle kohosi Makea Coffeen Halo Beriti Ethiopia. Kolmanneksi parhaaksi suodantikahviksi nimettiin tamperelaisen Kahwe-pienpaahtimon Black Diamond.

Voittajakahveja voi ostaa Helsinki Coffee Festivalin uudesta Roastery Shop -verkkokaupasta. Voittajat valittiin viidettä kertaa yhteensä 19 eri kahvin joukosta. Kahveja sokkona maistelleeseen tuomaristoon kuuluivat kahviammattilainen Hanna Huhtonen, kahvivaikuttaja ja -kirjailija Lari Salomaa, sommelier Kirsi Seppäänen, kahviammattilainen Elina Rahikainen sekä somevaikuttaja ja barista Ali Qasim.