Avaamaton Star Wars -videokasetti huutokaupataan – tuottamassa jättisumman omistajalleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyväkuntoisina säilyneet vanhat elokuvat, pelit ja levyt voivat osoittautua erittäin arvokkaiksi. Nyt Yhdysvalloissa huutokaupataan 1980-luvulta peräisin olevaa Star Wars -videonauhaa, jonka hinnan odotetaan kohoavan tähtitieteellisiin summiin.

Goldin Auctions -huutokaupassa myynnissä oleva Star Wars -VHS-kasetti on avaamaton ja hyväkuntoisena säilynyt. Vuonna 1984 julkaistu nauha on yksi ensimmäisistä elokuvan VHS-kasettina julkaistuista versioista. Sen lopullisen hinnan arvioidaan kohoavan 60 000 dollariin, eli noin 53 000 euroon.

Videonauhan arvoa lisää se, että kyseessä on Star Wars: Uusi toivo -elokuvan alkuperäinen versio. Elokuvasta on nykyään virallisessa levityksessä vain jälkikäteen muokattu Special Edition -versio. Goldie Auctionsin huutokaupassa on myynnissä myös muita VHS-julkaisuja menneiden vuosikymmenten suosikkielokuvista.