Hybridiautoja myytiin Euroopassa yhtä paljon kuin dieselautoja

Autot · Tim Isokivi

Hybridiautojen myynti oli Euroopan unionissa viime vuonna ensi kertaa samalla tasolla dieselautojen myynnin kanssa. Myös sähköautojen myynti on noussut. Tämä ilmenee Euroopan autonvalmistajien liiton tuoreista luvuista.

EU:ssa myydyistä henkilöautoista lähes 20 prosenttia oli vuonna 2021 hybridiautoja. Vielä vuonna 2020 osuus oli 11,9 prosenttia. Täyssähköautojen osuus oli 9,1 prosenttia, kun vielä edellisvuotena se oli 5,4 prosenttia.

Hybridiautoissa on useampi voimanlähde, joista toinen on tyypillisesti polttomoottori ja toinen sähkömoottori. Sähköautoissa voimanlähteenä toimii puolestaan pelkkä sähkömoottori. Noin 40 prosenttia EU:ssa myydyistä henkilöautoista oli edelleen bensiinillä toimivia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.