Miehen päänsärkyjen yllättävä syy selvisi – päässä oli ilmakiväärin luoti yli 20 vuoden ajan

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Jatkuvien päänsärkyjen vuoksi kannattaa hakeutua lääkärin tutkimuksiin. Tämän sai huomata Kiinan Shenzhenissä asuva Xiao Chen, jonka pääkivuille paljastui yllättävä syy lapsuudesta.

28-vuotias Xiao oli kärsinyt vuosikausien ajan satunnaisista päänsäryistä, jotka pahenivat viimeaikoina. Mies laittoi säryt univajeen piikkiin, mutta hakeutui lääkäriin ongelman jatkuessa. Röntgenkuvassa miehen päästä paljastui yllättävä yksityiskohta kalloon kiinni jääneen metallisen esiinen muodossa.

Xiao kertoi lääkäreille leikkineensä 8-vuotiaana ilmakiväärillä veljensä kanssa. Ase oli lauennut kohti Xiaonin päätä, mutta veljekset eivät uskaltaneet kertoa asiasta vanhemmilleen. Koska haava ei ollut erityisen kipeä, oli välikohtaus lopulta unohtunut.

Oddity Central -sivuston mukaan Shenzhenin yliopistollisen sairaalan lääkärit totesivat Xiaon olleen erittäin onnekas. Luoti oli ohimossa, mutta ei ollut läpäissyt kalloa eikä osunut aivoihin. Noin sentin pituinen ja puolen sentin levyinen luoti poistettiin lopulta onnistuneesti sairaalasta.