Nyt rakennetaan lumiukkoja! Mikä paikkakunta voittaa kisan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa nautitaan nyt niin sanotusti lumiukkokeleistä. Lapset ja aikuiset ovat innostuneet rakentamaan lumesta perinteisiä lumiukkoja, mutta myös upeita lumilinnoja ratsuineen.

Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanja haastaa kaikki rakentamaan lumiukkoja ja osallistumaan Suomen lumiukkoisin kunta -kilpailuun 14. helmikuuta – 13. maaliskuuta. Tavoitteena on, että Suomessa rakennetaan kampanjakuukauden aikana vähintään 10.000 lumiukkoa. Tilannetta voi seurata lumiukkojen nettilaskurissa.

Lumiukkoja rakennetaan päiväkodeissa, kouluissa ja kylissä. Lumiukkojen määrä suhteutetaan asukaslukuun. Kampanjan aikana järjestetään erilaisia talviriehoja ympäri Suomen. Voit jakaa kuvan omasta lumiukosta sosiaaliseen mediaan #ulkonakuinlumiukko.

– Pienet kunnat voivat pärjätä kilpailussa jopa suurempia paremmin. Viime vuoden lumiukkoisimmat kunnat olivat Humppila, Kyyjärvi ja Kinnula, kertoo Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen.