Italialaiskylän asukkaiden pitkäikäisyys hämmästyttää – jo kymmenen yli satavuotiasta

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkästä elämästä haaveilevien kannattaa harkita muuttoa Italian Sardiniaan. Saarella sijaitsevalla Perfascdefogun kylällä on maine paikkana, jossa asuu erityisen monta yli 100 vuotta täyttänyttä ihmistä.

Perdasdefogussa asuva Vittorio Lai juhlisti lauantaina 100. syntymäpäiväänsä. Hän on sen myötä 10. kylän yli satavuotias asukas. Kylässä on yhteensä noin 1 765 asukasta. Pitkäikäisyys ei vaikuta olevan Perdasdefoguan kylän yksinoikeus. Sardinia tunnetaan ylipäätään alueena, jossa yli satavuotiaiden osuus asukkaista on yksi maailman suurimmista. Alueella elää noin 33,6 yli 100-vuotiasta 100 000 asukasta kohden.

Perdasdefogun asukkaiden pitkäikäisyys on kiehonut tutkijoita vuosikausien ajan. The Guardian -lehden mukaan sen on epäilty olevan muun muassa puhtaan ilman, asukkaiden aktiivisen elämäntyylin ja tuoreisiin kasviksiin painottuvan ruokavalion ansiota.