Ostitko tätä magnesium-ravintolisää? Palauta heti kauppaan

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puhdistamo Real Foods Oy on ilmoittanut vetävänsä myynnistä Ilta Magnesium -nimisen ravintolisän. Tuore takaisinveto koskee kaikkia ravintolisän tuote-eriä. Takaisinvedon taustalla on Ruokaviraston tulkinta.

Ravintolisä sisältää Ruokaviraston mukaan 5-hydroksitryptofaania (5-HTP), joka luokitellaan EU:ssa hyväksymättömäksi uuselintarvikkeeksi. Hyväksymättömien uuselintarvikkeiden käyttö ei ole sallittua elintarvikkeissa.

Ilta Magnesiumia on myyty 60, 120 ja 180 kapselin pakkauksissa esimerkiksi päivittäistavarakaupoissa, luontaistuotekaupoissa ja verkkokaupoissa. Puhdistamo on pyytänyt kuluttajia palauttamaan ostettu tuote ostopaikkaan. Yhtiö ei itse katso, että tuotteen käyttöön liittyy kuluttajariskiä.