Prinssi Andrew sopi seksuaalirikosten oikeudenkäynnin rahalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan prinssi Andrew, Yorkin herttua ja kuningatar Elisabetin poika, on sopinut seksuaalirikossyytteensä siviilikanteen nostaneen Virginia Giuffren kanssa. Giuffre luopuu kanteesta ja prinssi Andrew maksaa korvauksia.

Mies aikoo tehdä merkittävän lahjoituksen naisen omistamalle säätiölle, joka puolustaa uhrien oikeuksia. Prinssi Andrew jouti aiemmin luopumaan sotilaallisista arvonimistään ja kuninkaallisesta tittelistä. Prinssistä ei tulla enää koskaan käyttämään ”Hänen kuninkaallinen korkeutensa” -arvonimeä.

Andrew erotettiin taannoin hovista seksiskandaalin tultua julkisuuteen. Virginia Giuffre oli tekojen aikaan 17-vuotias. Prinssi Andrew oli läheisissä tekemisissä miljardööri Jeffrey Epsteinin ja hänen tyttöystävänsä Ghislaine Maxwellin kanssa. Pariskunta värväsi nuoria naisia rikkaiden seksikumppaneiksi vuosien ajan.