Nyt tarkkana tien päällä – ajokeli on huono lähes koko maassa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ajokelin varoitetaan olevan torstai-aamusta saakka erittäin huono suuressa osassa Suomea. Etelästä saapui yön aikana uusi sadealue, joka toi mukanaan lumi- ja räntäsateita.

Ilmatieteen laitos varoitti autoilijoita erittäin huonoksi kuvailluista ajokeleistä. Päivän aikana sakeat lumi- ja räntäsateet kertyvät pohjoisemmaksi. Pelastuslaitoksen mukaan tilanteen hankaluutta lisää se, että tieden varsilla on jo ennestää kinoksia ja teillä lätäköitä.

Tämänhetkisten ennusteiden mukaan märkää lunta sataa torstain ja perjantain väliseen yöhön mennessä laajalti 15-20 senttiä. Ilmatieteen laitoksen Antti Kokon mukaan sakeimmat lumisateet osuvat itäiselle Uudellemaalle, Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan, jossa lunta voi kertyä jopa 20-25 senttiä. Perjantaina lämpötilojen odotetaan laskevan jälleen pakkasen puolelle.