15-vuotias koripalloilija on maailman pisin teini – pituutta reilusti yli kaksi metriä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koripallossa pituus on valttia. Ei siis ihme, että maailman pisimmäksi teiniksi nimetty nuorukainen on lupaava nimi juurikin kyseisen urheilulajin parissa. Kanadan Quebecista kotoisin oleva Olivier Rioux opiskelee IMG Academy -urheilukoulussa Yhdysvaltojen Floridassa. 15-vuotiaalla on pituutta hurjat 226,9 senttiä. Hän on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan virallisesti maailman pisin teini-ikäinen poika.

– Aloin kasvamaan 10, 11, 12 -vuotiaana ja se tapahtui koko ajan nopeammin. Kasvoin pituutta joka viikko. Se ei ollut oikeastaan kovin yllättävää, sillä vanhempanikin ovat pitkiä, Olivier kuvailee WFTS-uutissivustolle.

Olivierin valmentajan mukaan teinin taidot koripallossa eivät ole pelkästään pituuden ansiota. Hän ei myöskään pelaa koripalloa pituutensa vuoksi, vaan rakkaudesta lajia kohtaan.