Finnairin matkustajamäärät kasvoivat – avaa uusia lentoreittejä

Matkailu · Tim Isokivi

Korona-aika on koetellut lentoyhtiö Finnairia, mutta yhtiön liiketappiot supistuivat loka-marraskuussa. Vertailukelpoista liiketappiota kertyi kyseisenä aikana 65 miljoonaa euroa, kun vielä vuotta aikaisemmin se oli 163 miljoonaa euroa.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner kertoo tiedotteessa yhtiön lisänneen lentämistä lokakuusta alkaen, minkä myötä myös matkustajamäärät kasvoivat kuukausi kuukaudelta. Matkustajien määrä kasvoi kyseisenä aikana jopa 447 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Kaukoliikenteen matkustajamäärän elpyminen alkoi Mannerin ukaan Yhdysvaltojen, Thaimaan, Singaporen ja Intian avautumisen myötä. Lentoliikenne koki kuitenkin uuden kolauksen omikronmuunnoksen ja sen aiheuttamien uusien rajoitusten vuoksi.

Finnair varautuu kesän kasvavaan kysyntään avaamalla uusia kaukoreittejä Yhdysvaltojen Seattleen ja Dallasiin, Etelä-Korean Busaniin sekä Japanin Tokion Hanedaniin. Myös henkilöstöä kutsutaan takaisin töihin lomautuksilta.