Krista Pärmäkoski kantaa Suomen lippua Pekingin olympialaisten päättäjäisissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen joukkueen lipunkantajaksi Pekingin talviolympialaisten päättäjäisiin on valittu Krista Pärmäkoski. Pärmäkosken olympiaura alkoi jo Vancouverissa vuonna 2010. Maastohiihtäjä voitti naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa pronssia Zhangjiakoun olympiamaastoissa.

– Kun pääsin vuonna 2010 ensimmäisen kerran edustamaan Suomea Olympialaisiin, en uskaltanut edes haaveilla näin pitkästä olympiaurasta. Olen saanut elää omaa unelmaani urheilijana ja tuliaisiksi on jäänyt mitaleiden lisäksi paljon hienoja kokemuksia olympiajoukkueen kanssa. Yksi unelmistani on jo pienestä tytöstä lähtien ollut toimia joskus olympialaisissa Suomen joukkueen lipunkantajana. On suuri kunnia päästä kantamaan siniristilippua päättäjäisiin, jotka todennäköisesti tulevat olemaan itselleni viimeiset urheilijana, Pärmäkoski sanoo.

Lisäksi Pärmäkoski on sijoittunut Pekingin kisoissa neljänneksi sekä 4 x 5 kilometrin viestissä että perinteisen parisprintissä ja seitsemänneksi yhdistelmähiihdossa. Edessä on vielä päätösmatka, päättäjäispäivänä sunnuntaina hiihdettävä 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu.