Kuuluuko Juusto kinkun päälle vai alle? Gallup paljasti suomalaisten mielipiteen

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuuluuko juusto leivälle leikkeleen ja muiden täytteiden alle vai päälle? Kysymys on jakanut kansaa rajusti kahtia läpi voileipien historian. Elintarvikeyhtiö HKScanin taannoisen kyselyn tulokset valottavat sitä, kumpaan suuntaan enemmistö suomalaisista kallistuu voileipäkysymyksessä.

Kyselyn perusteella 45 prosenttia sijoittaa juuston leikkeleen, kurkun tai tomaatin päälle. 37 prosentin mielestä juusto puolestaan kuuluu alimmaiseksi. 18 prosentille vastaajista kumpi tahansa vaihtoehto oli sopiva.

Mielipiteitä jakoi myös maksamakkaran laittaminen leivälle. 57 prosenttia vastaajista viipaloi maksamakkaran, 18 prosenttia puolestaan pursottaa sitä pötköstä leivälle. 10 prosenttia painelee maksamakkaraa leivälle veitsellä, ja 15 prosentilla ei ollut kysymykseen erityistä kantaa.

Täytteiden laittamiseen liittyy siis mielipide-eroja, mutta suomalaiset ovat kyselyn perusteella ehdottomasti voileipäkansaa. 85 prosenttia vastanneista kertoi syövänsä voileipiä päivittäin tai vähintään viisi kertaa viikossa, ja vain kaksi prosenttia ei koskaan syö niitä. Crowst Oy:n HKSCanille teettämään kyselyyn vastasi 1 000 Suomessa asuvaa henkilöä tammikuussa 2022.