Tällaista säätä ennustetaan ensimmäiselle hiihtolomaviikolle – alkaa talvisissa merkeissä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiihtolomia vietetään eri puolilla Suomea porrastetusti 21. helmikuuta alkaen. Tuoreen kuukausiennusteen perusteella ensimmäinen talvilomaviikko on ainakin alkamassa talvisissa olosuhteissa pakkasen merkeissä.

Forecan mukaan lämpötilat laskevat etelässä viikonlopun aikana, ja samalla sade muuttuu lumeksi. Ensimmäinen hiihtolomaviikko alkaa pakkaskeleissä etelää myöten. Kuukausiennusteen perusteella viikon keskilämpötilat ovat kuitenkin maan etelä- ja keskiosassa 1-3 astetta keskimääräisempiä lauhempia, ja pohjoisessa ollaan lähellä ajankohdan tavanomaisia lukemia.

– Näyttää siltä, että matalapainesää jatkuu ja päivittäinen vaihtelu on suurta, meteorologi Anna Latvala kuvailee Forecan blogissa.

Matalapaineen reitti hivuttautuu tämänhetkisen ennusteen mukaan helmi-maaliskuun vaihteen viikolla kohti Pohjois-Suomea. 28. helmikuuta alkavalle viikolle ennustetaan keskimääräistä lämpimämpiä lukemia. Lämpötilat vaihtelevat nollan molemmilla puolilla.

Koululaisten talvilomia vietetään 21. helmikuuta alkavalla viikolla muun muassa pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Porissa. 28. helmikuuta alkavalla viikolla lomaillaan esimerkiksi Tampereella, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Vaasassa ja Kokkolassa, ja 7. maaliskuuta alkaen Joensuussa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.