200-kiloinen karhu murtautunut useisiin koteihin – Tankki-Hankin nälkä on loputon

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hank the Tank, eli Tankki-Hank -lempinimen saanut karhu on aiheuttanut ongelmia Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Ihmisiä pelkäämätön karhu on murtautunut lukuisiin koteihin ruoan perässä. Paikalliset asukkaat pohtivat parhaillaan, täytyykö tuhoja aiheuttava eläin lopettaa.

Noin 230 kiloa painava Tankki-Hank on aiheuttanut vahinkoja ainakin tusinassa kodissa Tahojärven alueella. Viimeisin tapaus sattui perjantaina karhun murtauduttua kotiin ikkunan kautta. Asukkailla ei ollut hajuakaan kuinka päästä karhusta eroon, ja lopulta poliisit ajoivat eläimen tiehensä aiheuttamalla tarpeeksi kauan voimakkaita ääniä.

– Yritämme paikantaa karhua tavalla, joka olisi turvallinen sekä ihmisille että eläimelle itselleen. Tämä karhu on tottunut liikaa ihmisten ruokiin. Se ei enää pelkää ihmisiä, ja näkee kodit ravinnonlähteenä, Kalifornian kala- ja villieläinministeriön tiedottaja Peter Tira kuvaili CBS-uutissivuston mukaan.