Hattulan kunnan nimissä lähetetty huijausviestejä – sähköpostitilille murtauduttiin

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Hattula on varoittanut kunnan nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Viestejä on lähetetty esimerkiksi otsikolla ”Tukipalveluiden tietopyyntö, liite tietojen palautus viimeistään x.x.2022”. Kunta tiedotti asiasta maanantaiaamuna.

Viestien mukana olevaa linkkiä tai liitteitä ei tule avata. Mikäli näin on kuitenkin päässyt tapahtumaan, kehottaa Hattulan kunta vaihtamaan salasanat välittömästi. Viestien sisältönä on ollut muun muassa turvapostiviestejä.

Ylen mukaan Hattulan kunnanjohtaja Pekka Järvi kertoi kunnan sähköpostitilin joutuneen murron kohteeksi. Kyseinen tili paikallistettiin maanantaiaamuna ja on sittemmin lukittu. Tilin lokitiedot on toimitettu eteenpäin jatkoselvitystä varten, ja tapauksesta tehdään ilmoitus poliisille.