Leijonien olympiafinaali murskasi katsojaennätyksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Leijonat murskasi eilen katsojaennätyksen Pekingin talviolympialaisten finaalitaistossa, kun joukkue kukisti Venäjän lukemin 2–1. Ottelu siivitti Discovery Finlandin TV5-kanavan katsojaennätykseen, sillä ottelua seurasi 2 082 000 suomalaista. Keskikatsojamäärä oli 1 239 000. Kolmannen erän ratkaisun hetkillä katsojamäärä nousi 1 750 000 suomalaiseen.

Finaalin ohella Leijonien olympiaturnaukset tavoittivat TV5:lla kisojen aikana yhteensä kolme miljoonaa suomalaista. Naisleijonien voitokasta pronssiottelua viime keskiviikkona seurasi 837 000 suomalaista, keskikatsojamäärän ollessa 454 000.

– Kiitos Leijonille hienoista olympiahetkistä ja kotikatsomoihin mukana elämisestä. Meille oli ilo ja kunnia päästä välittämään historialliset hetket Suomen kansalle. Olen myös kiitollinen oman tiimimme jokaisen jäsenen panoksesta. Niin kameroiden edessä kuin takanakin vallitsi upea joukkuehenki, joka uskoaksemme välittyi myös lähetyksistä. On palkitsevaa nähdä, että seurassamme viihdyttiin, sanoo Discovery Finlandin urheilujohtaja Antti Haajanen.